Kapcsolat         Letöltések         Nevezés         Sorsolás         Statisztika         Térkép         Versenykiírás

Kedves Egyesületi Vezetők, Mesterek!

 

Annak érdekében, hogy a gyermekeket és a fiatalokat biztonságosan megismertesse a modernsport karate követelményeivel, IKUEIKAN Karate International új versenyrendszert dolgozott ki U7-U14 korosztály számára.

A hagyományos versenyszámok mellett, azok a gyermekek, akik épphogy elkezdtek karatézni akadály pályán (parcours) keresztül tudják bizonyítani rátermettségüket! Fontosnak tartjuk, hogy kiderüljön a választott sportághoz szükséges koordinációs készségek jelen pillanatban milyen fejlettségi szinten vannak és fontos, hogy versenyszituációban, stressz helyzetben mennyire tudja a versenyző a versenyzői drukkot, izgalmat legyőzni az iskolából is ismerős akadály pályán.

A labdakumite fontos része a biztonságos kumite elsajátításának. A labda (egy kék oszlopra két kék labdát tűzünk has és fej magasságban az AO-nál, egy piros oszlopra két piros labda az AKA-nál) egy elképzelt ellenfél eltalálandó pontot érő felületét jelképezi – az egyik labdát chudan magasságban, egy másik labdát az adott versenyző jodan magasságában rögzítik. A versenyzők a labdák körül mozognak, és megpróbálják a megengedett technikák és kombinációik használatával a lehető legvalósághűbben végrehajtani a feladatot.

A közelmúltban történt sajnálatos esemény miatt Nukina Senseit, a karate társadalmat és ezáltal az IKUEIKAN családot is fájdalmas veszteség érte. Nukina Sensei lánya, Sara Nukina emlékére ajánljuk a versenyt!

 

Helyszín a Gyáli Sportcsarnok 2360 Gyál, Ady Endre utca 22.


Köszönettel és üdvözlettel:

Rózsa Attila

IKUEIKAN Karate Hungary